За Членове


Lost Password?

Връзки

News
С най–голямо прискърбие Ви съобщавам, че Брат Здравко Шатов 32°, Пожизнен член на НИИ “Св. Йоан”, след кратко и тежко боледуване на 15.10.2006 г. се пресели в Ложата на Великия Архитект на Вселената

Обични Братя,

С най – голямо прискърбие Ви съобщаваме, че Брат Здравко Шатов 32°, Пожизнен член на НИИ “Св. Йоан”, след кратко и тежко боледуване на 15.10.2006 г. се пресели в Ложата на Великия Архитект на Вселената, за да продължи достойното си Масонско дело.

Невероятен приятел, изключителен мъж, всеотдаен брат, човек на честта и мъжката дума ни напусна завинаги.

Нека да почетем неговият достоен живот със смирени сърца. Нека си спомним неговата лъчезарна усмивка и енергия.

 

Поклон пред паметта му.

В Прослава на Великият Архитект на Вселената!

 

Управителен съвет на

Национален Изследователски Институт “Св. Йоан”

Стар и Приет Шотландски Ритуал

Read more...
 
Траурна Плоча

 

Траурна Плоча

На 15 октомври 2006 г., след кратко и тежко боледуване, обичания от всички нас Брат Здравко Шатов 32° се пресели в Ложата на Великия Архитект на Вселената.

Ще запомним Почитаемия Брат Здравко като Масон със силен характер, с неизчерпаема Масонска воля и енергия, винаги усмихнат и готов да помогне на всеки един Брат, със сърцатост, добронамереност и толерантност, винаги търсещ истината.

Брат Здравко Шатов, заради тези свои чисто Масонски и човешки качества, заслужи обичта на Братята, които го избраха за Секретар на Символична Ложа “Средец”, София, Обединена Велика Ложа на България.

Брат Шатов 32° работеше неуморно, като Регулярен член на Ритуала, Старши Стражник на Ложата на Съвършенство “София”, Първи Лейтенант Командир на Съвета на Кадош, Варна за развитието на Стария и Приет Шотландски Ритуал в България и по света.

Брат Шатов, ръководен от стремежа си за Масонска квалификация и самоусъвършенстване, като Пожизнен член на Националния Изследователски Институт “Св. Йоан”, отдаде много лично време и умения за развитието на философските степени в България.

Като учредител, член – кооператор и член на Управителния съвет на Всестранна Кооперация “Шотландски Братя”, той даде своя личен принос за финансовото развитие на Ритуала в България.

Нашия обичан Брат Здравко отдаде последните месеци от живота си за Обединението на Свободното Зидарство в България, в което той вярваше до последния си дъх.

С него ние вървяхме по пътя на живота и следяхме отблизо неговите несгоди и превратности. Ние го помним на сцена, която светът не е виждал, когато Братските чувства бяха искрени и открити. Споменът за неговите добродетели остава и припомнянето на благородните му качества е утеха в този час. Но ние не можем да направим нищо пред смъртта. Можем само да отдадем почитта си към него и да вярваме, че нашата временна загуба е негова вечна награда.

 

Върховен Съвет 33° на България

Read more...
 
На 29 септември 2006 г. в Долината на Велико Търново бе проведено Общо събрание на Всестранна Кооперация “Шотландски Братя”.

На 29 септември 2006 г. в Долината на Велико Търново бе проведено Общо събрание на Всестранна Кооперация “Шотландски Братя”.

Избрани бяха нов Управителен и нов Контролен съвет.

Read more...
 
Встъпи в длъжност новоизбраният Мъдър Майстор на Събрание на Розенкройцер, Варна, Почитаемият Брат Георги Минчев 32°

На Тържествен Ритуал, проведен на 28 септември 2006 г. в Камчия, Варна, встъпи в длъжност новоизбраният Мъдър Майстор на Събрание на Розенкройцер, Варна, Почитаемият Брат Георги Минчев 32°.

Read more...
 
На 22 юли 2006 г. в София, за първи път бе показан новият български Масонски филм с наименованието “Истината–2000/2001г.”, с продължителност 36 минути.

Филмът отразява фактическата страна на възстановяването и развитието на българското Масонство през последните 10 години, макар че основната концентрация на изследването е през 2000/2001 г. и е изцяло изготвен на базата на Масонската истина, Масонските факти и Масонски документи.

Автор на филма е Трижде Почитаемият Майстор Брат Илиян Матеев 32°.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 37 - 45 of 99