За Членове


Lost Password?

Връзки

News
На 12 май 2006 г. с тържествен Ритуал се извърши инсталация на Ложа на Съвършенство “Аида”, с Пат. № 18 в Долината на Хасково.

За Трижде Почитаем Майстор бе ръкоположен Почитаемия Брат Христо Щерев 30°.

Read more...
 
На 26 април 2006 г. в Храма на Древния и Приет Шотландски Обред в центъра на София започна работа Съвета на Кадош “Агарта”.

На 26 април 2006 г. в Храма на Древния и Приет Шотландски Обред в центъра на София, с тържествен Ритуал започна работа Съвета на Кадош “Агарта”. Присъстваха Братя от Добрич, Варна, Хасково, Пловдив, Русе, София, Разград, Бургас и Ловеч.

Read more...
 
Ритуал по Полагане на Крайъгълен камък се състоя на 22 април 2006 г. (събота) в Света Гора, Велико Търново

На 22 април 2006 година, в местността Света гора край Велико Търново,  Сувереният Върховен Командир - Брат Петър Калпакчиев 33°, положи Крайъгълен камък на Храм на Върховния Съвет  на 33° и Последна Степен на Стария и Приет Шотландски Ритуал в България. Впечатляващи бяха словата на Братята, които изпълниха ритуала в стила на най-добрите образци на масонските Градежи.

Read more...
 
От днес 11.04.2006 г. в рубриката Избрани градежи могат да бъдат достъпни 33 Градежа с общ размер - 114 страници.

В Градежите са посочени голям брой сайтове на Интернет Масонското пространство, с което всеки Брат получава достъпа до над 3000 страници с Масонско познание.

Градежите  са съставени от Брат Илия Коев и са проверени и одобрени от Върховния Командир - Брат Петър Калпакчиев, който заяви:

„Считам, че с подготвянето на тези 33 Градежа, на практика се изпълнява приоритета за духовното начало в работата на Върховния Съвет 33° на България, така че всеки български Масон да има възможността за Масонско знание, квалификация и самоусъвършенстване.”

Read more...
 
Прието е решение за построяване на паметник на Брат Иван Ведър в Разград

На 24 март 2006 г. в Долината на Шотландския Ритуал в Разград, на тържествен Ритуал бе инсталирана Ложа на Съвършенство “Абритус”, пат. № 16, с Трижде Почитаем Майстор Брат Йордан Йорданов 18°.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 55 - 63 of 99