За Членове


Lost Password?

Връзки

Шотландски ритуал в България
На 31 май 1801 година Братята, известни като “9-те джентълмени от Чарлстън”, известяват, че са инсталиралиImage Стария и Приет Шотландски Ритуал на 33-те Степени.

От този момент, като пръв Инсталиран Върховен Съвет в Ориент Чарлстън (САЩ), той се казва Съвета ­ Майка или Майчин Върховен Съвет.

Всеки последващ Върховен Съвет, непризнат от Съвета ­ Майка, не би могъл да се приема като Регулярен Върховен Съвет.

За всички български Зидари е масонска чест и гордост фактът, че Върховният Съвет на 33° и Последна Степен на С.П.Ш.Р. на Южната Юрисдикция на САЩ, Съвета ­ Майка, инсталира Върховния Съвет 33° на България.

Следвайки Масонската Логика, Канон, Правила и Традиции, от момента на своето Инсталиране Върховният Съвет 33° на България е Регулярен и Признат от всички останали Върховни Съвети по света.

Това знаменателно събитие за Свободното Зидарство в Ориент България се състоя на 7 януари 2001 година в София по време на Тържествена Церемония по Инсталиране под Егидата на Южната Юрисдикция на САЩ, ръководена от Почитаемия Брат  С. Б. Хол 33°, в качеството му на Личен Представител на Н. М., и П. Брат Фред Клайнкнехт 33°, Суверен Върховен Командир на Южната Юрисдикция, САЩ.

Присъстваха също така Почитаемият Брат Робърт Удуърд (Уди) 33° ­ Ръководител на Военните структури на С.П.Ш.Р. на Ориент НАТО, Върховните Командири на Гърция и Турция и други чуждестранни Братя. 

Също така бе прочетено поздравително писмо от Брат Х. Коп 33° ­ Върховен Командир на Германия.

Датата 7 януари е най-големият Масонски Празник ­ денят на свети Йоан Кръстител. Годината 2001 е началото на 21-ви век.

Този Масонски Празник и светла дата ознаменуват Началото на Възраждането на нашата Родина, един от приоритетите в Градежа на Българските членове на Стария и Приет Шотландски Ритуал.

На 24 май 2001 година в Ориент Истанбул Върховният Съвет единодушно бе гласуван и потвърден за Пълноправен член на Европейската Конференция на Върховните Командири и Асоциирани страни.

В периода 23­28 май 2004 година на посещение в Ориент България бе делегация на Южната Юрисдикция на САЩ, ръководена от Н.М. и П. Брат Роналд Сийл 33° ­ Суверен Върховен Командир. Той бе придружаван от своя заместник, М. и П. Брат Къртис Ланкастър 33° ­ Лейтенант Гранд Командир и Почитаемия Брат, Заместник Робърт Удуърд  (Уди) 33°, Ръководител на Ориент НАТО.

Символиката е водеща в Масонското съзидание.

На 7 януари 2005 година, на Разширената Сесия на Върховния Съвет 33° на България, проведена в Ориент Велико Търново, се прие Декларация за “Обединение на Свободното Зидарство в България”.

Българските членове на Стария и Приет Шотландски Ритуал ще изпълним своя Масонски дълг към Отечеството.

Декларираме, че ще работим с пълна Масонска Сила и Енергия през настоящата 2005 година Обединението да се състои.

Върховният Съвет 33° на България получи официална покана за участие на Световния Конгрес на Върховните Съвети, който ще се проведе от 23 до 29 май 2005 година в Ориент Сидни, Австралия.

 
< Prev   Next >