За Членове


Lost Password?

Връзки

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

 

Великата ложа на Старите Свободни и Приети зидари на България (инсталирана на 20 септември 1997 г.) е регулярна, независима, съвършена и пълноправна Велика ложа, упражняваща върховната власт на трите символични степени- чирак; калфа и майстор – на територията на националния Ориент-България.

Великата ложа на Старите Свободни и Приети зидари на България се управлява от Великия майстор, многоуважаемият Бр. Петър Горновски, който е законно избран по волята на Майсторите на занаята на извънредно изборно събрание проведено на 22 март 2000 г.

Великата ложа на Старите Свободни и Приети зидари на България притежава оригиналните образци на прознанията за регулярност от всички Велики ложи от Световния съюз на редовните франкмасони с които е в установени Братски отношения.

Великата ложа на Старите Свободни и Приети зидари на България е независим от който и да е било Върховен съвет, съюз на самоуправляващи се регулярни сини Ложи.

Великата ложа на Старите Свободни и Приети зидари на България е базата върху която  изградена високостепенната система на Стария и Приет Шотландски ритуал в Ориент-България и е инсталиран Върховния съвет, 33°на България.

Великата ложа на Старите Свободни и Приети зидари на България извършва своята Градежна дейност в Централния Храм на регулярното българското масонство в Ориент-София.

Великата ложа на Старите Свободни и Приети зидари на България управлява своята дейност от централния офис на Великата ложа с адрес: България, София 1606, бул. Тотлебен № 8, хотел “Родина”, стая № 215, тел/факс 35929516660; Е-mail: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

Настоящата Бяла книга за развитието на регулярното франкмасонство в България до 2001 г., е съставена по решение на събранието на Великата ложа взето на 22 юни 2001 г.

 

 
< Prev   Next >